GIN

Private label GIN

Wat doe je met alle bieren die je overhoud uit testbatches? Zelf opdrinken is een goede optie maar dan krijgen we onze vrouwen op ons dak. Daarom hebben we ze gedestilleerd. Een deel van dit destillaat hebben we gebruikt om een eigen GIN te maken maar zoals je weet zoeken wij graag de samenwerking op en hebben we een deel beschikbaar om jou eigen GIN te gaan maken! 

Mossel en Gin

— Testen met tincturen.

PRODUCT ONTWIKKELING

Een voorbeeld van zoon samenwerking is de samenwerking die we hebben met Brasa Bar&Kitchen in Purmerend. Ter ere van de opening van hun 2e vestiging in de Beemster hebben we Brasa’s GIN gemaakt.

Door te kijken naar de doelgroep, het drinkmoment en de sfeer van de zaak hebben we een lijst gemaakt met smaakassociaties. Vervolgens hebben we op basis van ontwikkelde tincturen vier test batches ontwikkeld. Zo kunnen we op kleine schaal testen met smaken en combinaties hier van.

GIN ontwikkeling

— GIN in ontwikkeling.

PROJECT DETAILS

Een GIN ontwikkeld naar de Brasa style met het brasa gevoel. We waren er samen al snel uit dat Sinaasappel hier goed in past en het hoofdingrediënt moest zijn. Ook mocht het wel wat spice hebben. Dit hebben we gecreëerd door de toevoeging van gember.

De Brasa Gin gecombineerd met de 1724 tonic, een luxe en subtiele tonic met zeer delicate mousse kenmerkend door zijn droogheid en citrus smaak, maakt het een frisse G&T met een spicy maar licht zoet karakter.